Thursday, April 14, 2011

Home Cat

Hari ni kita tengok makanan EN yang Afiqah cakap.Ok,mari kita layan gambar.
Muka Nemo sewaktu menunggu makanannya untuk dibuka.(gambar Nemo paling comel,mata bulat)

Muka Elmo sewaktu menunggu makanannya dibuka.

Bahagian atas plastik

Isi di dalam balang

Isi di dalam plastik selepas dibuka

Isi dari depan plastik

Gambar belakang

Gambar depan

Harga:RM4.30
Lokasi membeli:Tabuan Jaya,di supermarket Wisma Wan
Berat:500 g
Percuma:50 g di dalamnya
Yang ni murah 0.70 sen

Lokasi kedua:Pasar Minggu Satok
Harga:5.00
Berat:500g
Percuma:50g di dalamnya

Untuk kucing dewasa.Apa?Untuk kucing dewasa.Tak bahaya ke untuk anak kucing?
=Tak,tak bahaya pun.
Baru perasan bila membeli di supermarket hari tu.
Ayah saya cakap macamni:

Ayah:"Haih,untuk kucing dewasa"
Saya:"Mana2."
Ayah:"Ni...."
Saya:"Apa?Untuk kucing dewasa?Tukar jenamalah."
Ayah:"Tak payah.'
Saya:"Kenapa?"
Ayah:"Mereka makan tak mati kan.'
Saya:"Ye..."
Ayah:"Ambil je lah..."
Saya:"Ambil lah."

Saya beli 4 paket.
Jadi,semuanya 2 kg 400g.
Rm17.20 je.
Waktu membeli tu,ada juga pergi ke Home pet care,tapi makanan dia rc untuk kitten,yang mahal tu.Lagipun,tak ada apa2 pun.Jadi kami belilah Home Cat.

Nota kakitanganku:Sekarang tengah training makan NASI.


Like ? Just click the button :D

10 comments:

Just Call Me V said...

murah juak ya..brapa gram sepaket ya?

Afiqah Nabilah said...

500 gram sepeket.percuma 200 gram.

Afiqah Nabilah said...

kak...salahla....500 g sepeket.percuma 50 g.sorry.

Afiqah Nabilah said...

kak...salahla....500 g sepeket.percuma 50 g.sorry.

Afiqah Nabilah said...

kak...salahla....500 g sepeket.percuma 50 g.sorry.

PhatLady said...
This comment has been removed by the author.
=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

wahhh...kenduri keropok la sidak hohh... hehehe

mun ktk mok berik nya nasik, ok juak..dpt jimat sikit dari beli makanan paket ya.

berik nasik gaul ngan wet food @ whiskas peket kecik ya atau nasik ktk gaul ngan ikan rebus boleh juak..

ikan rebus ya iboh berik garam.. rebus cam ya jak ngn sikit aik...iboh byk gilak... tp leceh la sikit mok buang tulang nya...

pusak akak sekali sekala makan nasik.. sik la boring @ lejuk makan keropok ya ajak... heheheh

najihatussolehah said...

kucing ni kembar ke..

Afiqah Nabilah said...

Phatcat:Terima kasih bagi petua.
najihatussolehah:Tak.Tapi saya beli dua ekor sekali di dlm kandang.sama kandang.

Afiqah Nabilah said...

Phatcat:Terima kasih bagi petua.
najihatussolehah:Tak.Tapi saya beli dua ekor sekali di dlm kandang.sama kandang.