Friday, April 29, 2011

Latest Picture of Elmo and Nemo 5

Sambungan Part 4.
LPoEaN5.

Ni lagi lah...nak tidur lah ni......so cute...

Siapa ni?Malasnye.....

Tangan siapa ni?Cuba teka,siap ada stokin lagi.

Hi,saya pula Nemo.Kadang2 mama panggil saya budak kecik sebab badan saya kecik.Sedih tau.Tapi takpe sebab ada juga mama cakap saya COMEL.

Hi......Nama saya Elmo.Tapi,kadang2 mama panggil saya mata bulat sebab mata saya bulat.

Apa tengok2 ha?

My Fur Kids.........EN.

Nota kakitanganku:L-Latest
P-Picture
o-of
E-Elmo
A-and
N-Nemo


Like ? Just click the button :D

Wednesday, April 27, 2011

Scratching post

Hello everybody.Today,kita tengok scratching post EN.Tapi,scratching post ni dah tak dipasang lagi dah.Scratching post ni belakang kandang EN.Sebab tu saya tak letak lagi nanti suratkhabar tu lepas di scratch akan masuk ke dalam kandang,nanti banyak kerja,nak kutip suratkhabar lagi.Ok,cut.

Nota:Kalau nak tengok gambar mula tengok dari gambar bawah sekali,because this entry macam cerita.Ok,let's see.

Nemo makan walaupun bekas macamtu.

Tengok,ni yang jadi waktu main.Mereka kalau main gedap gedup2.Tak reti nak duduk.Tapi,ada jugak lah duduk kejap.EN suka main benda yang dapat di cakar.

Syok main,ni lah jadi nya.Bersepah2 makanan.

Iyah!!scratch(2x)

Elmo:Ape tu?
Saya:Sambil duduk.Tegaknye telinga.

Gambar dari atas kandang

Elmo duduk dengan scratching post.

Ni lah plywood tu,tapi gambar blurr.Namalah benda putih.Tapi takpe kan?

Nampak tak suratkhabar tu?Itulah scrathing post.Dalam nya ada plywood.Kalau nak tahu macam mana rupa plywood,tengok gambar di atas.

Lepas dah habis tengok gambar kita layan video EN main.

video

Bestkan EN main.hehehe.

Nota kakitanganku:Esok sukan.=)).

Like ? Just click the button :D

Monday, April 25, 2011

Latest Picture of Elmo and Nemo 4

Hello everybody.This is new part of latest picture of Elmo and Nemo.This is part 4.If you want to see another part,you can see here.
Ok,let's continue!
Eh speaking plak.Jom lah tukar kepada Bahasa MELAYU.Ok,scroll bawah.

Cantik gambar ni,Saya bagi 4 bintang.
Komen:Saya bagi 4 bintang sebab gambar macam tak blurr sikit.

Komen:GOOd,excelent.Cantik gambarnya.Model pun cute.I give 5 star.

Komen:Cantik,tapi apa yang dipandang tu.Takpelah cantik,I give 5 star.

Komen:Ha!ni barulah nampak macam model.Segak,mantap.
Macam tu lah anak mama.

Nota Elmo Nemo:Memang kami berdua segak dan mantap.And paling best,mama suka cakap kami berdua cute.Hehehe.=))

Like ? Just click the button :D

Latest Picture of Elmo and Nemo 4


Like ? Just click the button :D

Friday, April 22, 2011

Orang pintar

Orang yang pandai.Soalan yang ditanya ialah:

Di dalam rumah siapa paling bising?

A)Mak
B)Ayah
C)Kakak
D)Abang

Yang menjawab perempuan dalam kelas Afiqah je.Semuanya 11 orang.7 0rang jawab betul.

Jawapannya ialah:

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

BANYAK NYE V,SABAR LA.

V

V

V

V


V

V

V

V

V

V

V

A)MAK

Waktu saya tanya soalan tu kan,mereka dah pok pek pok2.Pok pek2 pasal apa?Pasal mak bising kat rumah pasal itu ini.Hahaha.

Nota kakitanganku:Mak korang camne pulak?Cam ni gak ke?Hahaha.


Like ? Just click the button :D

Elmo Nemo bergurau

Hari ini kita tengok video EN bergurau.Kalau tak puas dengan video EN main kotak,tengok video ni.

Nota:Kalau anda tengok video ni lepas tu ada macam gambar checker tu kan,biar je sebab waktu saya ambil gambar telefon yang saya guna tu ada problem,harap maklum.


video

Nota kakitanganku:Best tak?

Like ? Just click the button :D

Elmo dan Nemo main kotak

video

Ingat tak entry cerita-cerita. Kalau tak ingat pergi sini:

http://mariethekitten.blogspot.com/2011/04/cerita-cerita.html

Yang ingat tu,tengok video di atas.Kalau nak tengok macam mana mereka berdua main,tengok video di atas ye.(Sorry tak clear sebab hari sudah malam.)

Nota kakitanganku:Yang di atas kotak tu Nemo.




Like ? Just click the button :D

Thursday, April 21, 2011

Latest Picture of Elmo and Nemo 3


Ok,sambungan part 2.Ni dia.

Nemo:Tolong!!!!

Nemo:Yummm.Sedapnye...
Elmo:Cak...

Elmo dan Nemo:Ngantuk lah mama.Nak tidur.Good night.

Elmo:Hai....

Elmo:Apa tu?

Nota kakitanganku:Wait for part 4.

Like ? Just click the button :D

Syampu EN

Hari ni kita share gambar syampu EN.En tu apa?EN tu Elmo Nemo.OK,back to the story.

Rupa dari depan.

Sesuai untuk anjing dan kucing.


Jenama doctor-pet.

Jenama:Doctor-pet
Sesuai untuk:Kucing dan anjing.
Harga:RM12.00
Lokasi membeli:Pasar Minggu Satok
Jenis:Yang ni jenis biasa,ada juga yang lain seperti untuk kutu dan lain2.

Nota kakitanganku:=)).



Like ? Just click the button :D

Thursday, April 14, 2011

Home Cat

Hari ni kita tengok makanan EN yang Afiqah cakap.Ok,mari kita layan gambar.
Muka Nemo sewaktu menunggu makanannya untuk dibuka.(gambar Nemo paling comel,mata bulat)

Muka Elmo sewaktu menunggu makanannya dibuka.

Bahagian atas plastik

Isi di dalam balang

Isi di dalam plastik selepas dibuka

Isi dari depan plastik

Gambar belakang

Gambar depan

Harga:RM4.30
Lokasi membeli:Tabuan Jaya,di supermarket Wisma Wan
Berat:500 g
Percuma:50 g di dalamnya
Yang ni murah 0.70 sen

Lokasi kedua:Pasar Minggu Satok
Harga:5.00
Berat:500g
Percuma:50g di dalamnya

Untuk kucing dewasa.Apa?Untuk kucing dewasa.Tak bahaya ke untuk anak kucing?
=Tak,tak bahaya pun.
Baru perasan bila membeli di supermarket hari tu.
Ayah saya cakap macamni:

Ayah:"Haih,untuk kucing dewasa"
Saya:"Mana2."
Ayah:"Ni...."
Saya:"Apa?Untuk kucing dewasa?Tukar jenamalah."
Ayah:"Tak payah.'
Saya:"Kenapa?"
Ayah:"Mereka makan tak mati kan.'
Saya:"Ye..."
Ayah:"Ambil je lah..."
Saya:"Ambil lah."

Saya beli 4 paket.
Jadi,semuanya 2 kg 400g.
Rm17.20 je.
Waktu membeli tu,ada juga pergi ke Home pet care,tapi makanan dia rc untuk kitten,yang mahal tu.Lagipun,tak ada apa2 pun.Jadi kami belilah Home Cat.

Nota kakitanganku:Sekarang tengah training makan NASI.


Like ? Just click the button :D

Wednesday, April 13, 2011

Cerita-cerita

Ok ni sebenarnya,kisah dia begini.

13/4/2011 telah mencatat sejarah....
Hari ini,saya telah membuka blog Kakak Rosmawati,jadi saya tengok dia ada buat kotak untuk kucing,jadi saya pun buat jugak.

Saya nak cari kotak lalu saya pergi ke kedai untuk meminta kotak.orang tu pun bagi.lepas tu,kami nak jalan2.jadi tergendalalah membuat kotak tu.pukul 7.15 baru sampai rumah.Bagi makan EN. Saya pun buatlah kotak tu,akhirnya siap.

Selepas tu bersih kandang EN dulu,baru letak kotak.syok kemain lagi.Saya dan adik tengoklah EN main.

Nota:Mereka berdua kalau tengok benda baru,main gigit2lah,main cakar2lah dan main nyorok2.

Waktu mereka main tu ada seperti di dalam nota di atas.Lepas tu,mereka main macam dalam nota tu lah.Saya apa lagi naik angin la!Ambil saya kotak tu keluar dari kandang,dapat juga.

Nota:Saya buat pintu dan tingkap tak di gunting habis2,jadi ada lebih.

Saya pun buang yang lebih2 tu.Lepas tu,letak dalam kandang balik.

Nota:Saya letak dalam kandang balik sebab nak tengok mereka main gigit2,cakar2 dan main nyorok2 tak.

Lepas letak dalam kandang,mula lagi perangai tadi.masih tidak berubah2 jugak.Saya tengok sajalah...Mereka berdua makin teruk main,saya pun makin naik angin.Saya ambil Nemo sebab dia takut dan selalu naik atas kotak.Saya pun ambil Nemo.

Saya belai dia,cakap dengan dia macam ni:

"Peduli dengan mata bulat tu,dia memang macam tu."

Waktu tu Elmo main gigit2,main cakar2 sorang2.Lepas tu saya cakap lagi dengan Nemo macamni:

"Nemo,kenapa mata bulat macam tu?

Waktu tu,Elmo jealous tengok saya main2 dengan Nemo.Saya pun letak Nemo balik.Kotak masih berada di dalam kandang.Saya biarkan sebab saya nak mandi.Saya mandi cepat2.Lepas mandi siap apa semua,pergi jumpa EN,whooo,makin teruk.

Saya ambil kotak tu dan beri minum air sebab dah tumpah waktu main....

Nota:Kotak tu sekarang sedang berada di atas kandang.

Nota kakitanganku:Tak nak bagi kotak lagi....Menyesal saya bagi.Biar lah korang berdua tidur dalam kandang saja.=))







Like ? Just click the button :D

Sunday, April 10, 2011

Comel tak?

Nemo jilat tangan.

Nota kakitanganku:=))



Like ? Just click the button :D

Saturday, April 09, 2011

Siapa ada pakai....

Siapa ada pakai pasir jenama ni?


Tidy cats.

Odor control.Siapa ada pakai sila komen tentang selepas kamu memakai tidy cats.(lebih kurang macam testimoni)

Nota kakitanganku:=))

Like ? Just click the button :D

Latest Picture of Elmo and Nemo 2

Lama tak tengok gambar Elmo dan Nemo yang baru kan?hari ni kita tengok gambar mereka berdua.

Baru bangun tidur.

"Tolong jangan ambil gambar,kata Elmo dan Nemo kepada pihak media."

Elmo dan Nemo:nNgantuklah mama....

Elmo dan Nemo


Elmo:Ha!buat apa tu?I have a pair of yellow eyes....


Elmo
(Sorry,gambar senget sebab saya ambil gambar senget)

Nota kakitanganku:Nantikan part 3.

Like ? Just click the button :D

Dah sebulan dah

Blog ni dah sebulan taw.Saya buat pada 6 Mac 2011.Sebenarnya,saya buat pada cuti tahun baru cina tapi malas nak buat.Sebab itu,blog ini wujud pada 6 Mac 2011.

Nota kakitanganku:Blog lain saya tak update selalu.

Like ? Just click the button :D

Friday, April 08, 2011

Latest Picture of Elmo and Nemo 2



Like ? Just click the button :D

Saje je nak buat entry ni...


Tengok tajuk dah tahu kan.....Takde pape yang nak dibuat.Cuma nak tanya korang bagi kucing mandi.

Step1:Sedia brg mcm span,tuala mandi.syampu,tisu,air,gayung and the last 1 is kucing la.....( mereka mandi pakai span je....gayung tahu tak?alah pencedok air tu....)

Step2:Letak air dlm gayung....

Step3:Basahkan span dan lap badan kucing anda sampai basah.

Step4:Letak syampu sedikit di atas tangan kemudian gosok2 lah badan kucing tu....

Step5:Basah span lagi dan cuci2 lah badan kucing tu..(pandai2 lah korang.hehehe)

Step6:Dah habis,masa untuk keringkan dia...

Saya keringkan Elmo dan Nemo guna kain tuala sahaja,tapi hari ni saya kering guna kain tuala dan kipas.

Nak tengok rupa kipas tu?

Ini dia:



Zoom in.

Nota kakitanganku:Selamat mencuba!









Like ? Just click the button :D

Jemput datang ke eizan-shop.


Nota kakitanganku:Dalam kedai tu ada jual Produk Korea tau.Datanglah.Jemput ramai2.

Like ? Just click the button :D

Template baru..

Cantik tak?hehehe.

Nota kakitanganku:Always smile.=))


Like ? Just click the button :D

Testing...

Hello Kitty


Like ? Just click the button :D

Sunday, April 03, 2011

Pengumuman kedua

Pengumuman apa lagi?

Tak de ape2,cuma nak bagitahu bila Afiqah update blog.Sebab semenjak ni Afiqah tak selalu update blog mcm dulu lagi kan.Afiqah tak update blog sebab ada kerja rumah.kalau tak ada kerja rumah afiqah janji akan update blog.

Nota kakitanganku:Silalah faham.=))

Like ? Just click the button :D

Korang perasan tak?

Korang perasan tak ada yang baru di sini?

Tak perasan?coba check lagi.

Nak tahu apa yang baru?Yang baru di sini ialah:

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V


Jam,Widget index dan Stat counter.

Nota kakitanganku:Baru je buat hari ni,=)).





Like ? Just click the button :D